Miokarditis i perikarditis nakon cijepljenja mRNK cjepivima protiv COVIDA-19.

Foto:Andolu Agency

Napomena urednika Global Research

Dolazi iz “Konjskih usta”.

CDC prešutno priznaje razorne zdravstvene učinke cjepiva Covid na bazimRNK.

Sljedeći tekst CDC-a predstavlja službeno priopćenje o incidenciji miokarditisa i perikarditisa.

Iako izvješće ne dovodi u pitanje legitimnost eksperimentalnog mRNK cjepiva, ono ipak pruža pojedinosti koje priznaju zdravstvene rizike.

Opširno dokumentirano, djeca diljem svijeta umiru od posljedica cjepiva. Dokazi o smrtnosti i morbiditetu koji proizlaze iz inokulacije cjepiva, sadašnji (službeni podaci) i budući (npr. neotkriveni mikroskopski krvni ugrušci) su neodoljivi.

Brojne znanstvene studije neovisno objavljene potvrđuju prirodu mRNK cjepiva Covid-19 koje se nameće cijelom čovječanstvu.

Ono što CDC predstavlja u vezi s miokarditisom samo je vrh ledenog brijega.

Završava kontradiktornom izjavom u kojoj se poziva da se “svatko u dobi od 12 i više godina cijepi za COVID-19”, nagovještavajući da “poznati rizici” od Covida-19 daleko nadmašuju “potencijalne rizike” od miokarditisa.

Poznati rizici bolesti COVID-19 i s njim povezanih, mogućih teških komplikacija, kao što su dugotrajni zdravstveni problemi, hospitalizacija, pa čak i smrt, daleko nadmašuju potencijalne rizike od rijetke nuspojave na cijepljenje, uključujući mogući rizik od miokarditisa ili perikarditisa.

Ako ste vi ili vaše dijete već primili prvu dozu cjepiva Pfizer-BioNTech ili Moderna, važno je dobiti drugu dozu osim ako vam pružatelj cijepljenja ili vaš liječnik ne kaže da je ne primite.

Michel C. Globalna istraživanja, 2021

CDC TEKST
CDC i njegovi partneri aktivno prate izvješća o miokarditisu i perikarditisu nakon cijepljenja protiv COVIDA-19. Aktivno praćenje uključuje pregled podataka i medicinske dokumentacije te ocjenjivanje veze s cijepljenjem protiv COVIDA-19.

Miokarditis je upala srčanog mišića, a perikarditis je upala vanjske sluznice srca. U oba slučaja, imunološki sustav tijela uzrokuje upalu kao odgovor na infekciju ili neki drugi okidač. Saznajte više o miokarditisu i perikarditisu.externalicon. Potražite liječničku pomoć ako vi ili vaše dijete imate simptome ovih stanja unutar tjedan dana nakon cijepljenja protiv COVIDA-19.

ŠTO TREBATE ZNATI
Slučajevi miokarditisa prijavljeni vanjskoj ikoni sustava za prijavu nuspojava cjepiva (VAERS):

 • Nakon cijepljenja mRNK cjepivima protiv COVIDA-19 (Pfizer-BioNTech ili Moderna), posebno u muških adolescenata i mladih odraslih osoba,
  Češće nakon druge doze.
  Obično u roku od nekoliko dana nakon cijepljenja.
  Većina pacijenata s miokarditisom ili perikarditisom koji su primili njegu dobro su reagirali na lijekove i mirovanje te su se brzo osjećali bolje.

Pacijenti se obično mogu vratiti svojim normalnim svakodnevnim aktivnostima nakon što im se simptomi poboljšaju. Oni kojima je dijagnosticiran miokarditis trebaju se posavjetovati sa svojim kardiologom o povratku vježbanju ili sportu. Više informacija bit će podijeljeno čim postanu dostupne.

I miokarditis i perikarditis imaju sljedeće simptome:

 • Bol u prsima
  Kratkoća daha
  Osjećaj ubrzanog kucanja, treperenja ili lupanja srca

Potražite liječničku pomoć ako vi ili vaše dijete imate bilo koji od ovih simptoma, osobito ako je to unutar tjedan dana nakon cijepljenja protiv COVIDA-19.

Ako nakon cijepljenja imate bilo kakvih zdravstvenih problema, prijavite ih na VAERS externalicon.

Pružatelji zdravstvenih usluga: Za dodatne preporuke i kliničke smjernice posjetite Klinička razmatranja: Miokarditis nakon mRNK cjepiva protiv COVIDA-19 | CDC.

TREBAM LI IPAK CIJEPITI SEBE ILI SVOJE DIJETE?
Da. CDC i dalje preporučuje da se svi u dobi od 12 godina i stariji cijepe protiv COVIDA-19. Poznati rizici bolesti COVIDA-19 i s njim povezanih, mogućih teških komplikacija, kao što su dugotrajni zdravstveni problemi, hospitalizacija, pa čak i smrt, daleko nadmašuju potencijalne rizike od rijetke nuspojave na cijepljenje, uključujući mogući rizik od miokarditisa ili perikarditisa.

Ako ste vi ili vaše dijete već primili prvu dozu cjepiva Pfizer-BioNTech ili Moderne, važno je dobiti drugu dozu osim ako vam pružatelj cijepljenja ili vaš liječnik ne kaže da je ne primite.

Ako ste zabrinuti oko cijepljenja protiv COVIDA-19, razgovarajte sa svojim ili djetetovim liječnikom, medicinskom sestrom ili klinikom.

Autor: Center for Disease Control and Prevention

Izvor: Logicno.com